Spring naar inhoud

Kerstverhaaltje

25 december 2014

Kalkoen

Er was eens een kalkoen. Geboren in januari. Elke dag kreeg hij eten van een man. Veel eten, wat heet, heel veel eten. Die man, zo wist de kalkoen, was zijn grote vriend. Zijn zekerheid in het bestaan. Hoe meer hij zich richtte op die man, hoe gelukkiger hij zou worden. In de loop van het jaar werd hij steeds groter. Een zwaargewicht. Tjonge, kijk hem daar eens lopen. Een kalkoen van aanzien was hij geworden, dankzij die man. Kritiekloos vertelde hij het zijn vrienden: Hij en die man, ze waren een gouden combinatie. En toen werd het kerstmis…

Er was eens een bedrijf. Jaren geleden ontstaan uit een goed idee. Elke dag verkocht het bedrijf producten en diensten op de markt. Een hoge omzet had het bedrijf, wat heet, een hele hoge omzet. Die markt, zo wist het bedrijf, was onze markt. Onze zekerheid in het bestaan. Hoe meer wij ons richten op die markt, hoe succesvoller wij worden. In de loop der jaren werd het bedrijf steeds groter. Een zwaargewicht. Tjonge, kijk eens naar die marktperformance! Een bedrijf van aanzien was het bedrijf geworden, dankzij de markt. Echt waar, wij en die markt, we zijn een gouden combinatie. Maar wanneer wordt het kerstmis?

(vrij naar Nassim Nicholas Taleb)

Bart Stofberg

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: