Spring naar inhoud

Filmpjes

Filmpjes die je moet hebben gezien

Drive – Dan Pink (RSA-feed): Drive is een prachtig en overtuigend boek van Dan Pink. Het hele boek wordt in een razendsnel filmpje van iets meer dan tien minuten overtuigend samengevat. Anders dan je zou verwachten, gaan mensen lang niet altijd beter presteren als je naar prestatie betaalt. Bij eenvoudig werk werkt dat wel, maar als het werk complexer wordt, werkt geld averechts. Wat wel werkt: Autonomy, Mastery & Purpose. Autonomie, vakmanschap en doel. De conclusie is een openbaring, de redenering en de onderbouwing zijn zeer overtuigend.

Reinventing IT – Clayton Christensen. In een Gartner keynote van iets meer dan een uur beschrijft Christensen vier manieren waarop een markt kan worden ontwricht (aan de vijfde komt hij niet toe):

  • Een concurrent begint met lage kwaliteit aan de onderkant van de markt en kruipt langzaam (?) omhoog.
  • Een concurrent begint met lage kwaliteit in een niet bestaande markt. Die markt verdringt uiteindelijk de oorspronkelijke markt. Centralisatie wordt gevolgd door decentralisatie
  • Outsourcing creëert nieuwe concurrenten
  • Als je kijkt naar het werk dat een product moet oplossen, in plaats van naar de klant die het product moet kopen, dan zie je nieuwe dingen, die kunnen leiden tot nieuwe producten.

In een overtuigend en humorvol betoog beschrijft Christensen de vier principes. Neem de tijd om hier naar te kijken. Het is het alleszins waard.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: