Spring naar inhoud

Slecht nieuws

Slecht nieuws

  1. Ivan_de_VerschrikkelijkeIwan de Verschrikkelijke was tsaar van Rusland. Hij had een zware scepter met een scherpe punt eraan. Als iemand hem slecht nieuws vertelde, dan sloeg hij die punt met grote kracht door de schoen van de boodschapper. Het gebeurde regelmatig dat Iwan een beslissing nam, zonder op de hoogte zijn van relevant (slecht) nieuws. Daar werd hij niet succesvoller op.
  2. In onderneming A had een manager een fout gemaakt die de organisatie 10 miljoen gulden had gekost. Hij ging naar zijn manager, legde alles uit en bood zijn ontslag aan, hij had tenslotte gefaald. Reactie van zijn manager: “Je denkt toch niet dat ik je laat gaan, nu ik net 10 miljoen in je opleiding heb gestoken?
  3. In zijn zeer leeswaardige boek “Ondernemers zijn ezels” vindt Paul Fentener van Vlissingen dat goed nieuws langzaam mag gaan, maar dat slecht nieuws snel moet reizen.

Deze drie verhalen hebben met elkaar gemeen dat het goed is om te accepteren dat er wel eens dingen fout gaan en dat het uitermate belangrijk is dat we dat zo snel mogelijk van elkaar horen. Ook slecht nieuws is nieuws en nieuws is informatie. In onze informatie-intensieve samenleving kan je die informatie niet snel genoeg krijgen. Slecht nieuws moet snel reizen. Veiligheid is daar een belangrijke voorwaarde voor. En dus vertrouwen.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: