Spring naar inhoud

Andere aanraders

  • Als je het nieuws kritisch wilt volgen, kun je ook kijken naar nepnieuws, nieuws dat niet waar is, maar wel (bijna) waar zou kunnen zijn. In Nederland is de De Speld heel erg bekend (www.speld.nl), in de VS is de Borowitz report (www.newyorker.com/online/blogs/borowitzreport) van Andy Borowitz erg leuk (De Republikeinen komen van Abraham Lincoln naar Teddy Roosevelt naar Mitt Romney. Geen wonder dat ze niet in evolutie geloven). Hij twittert ook leuk ( @Borowitzreport, maar ook als @KimJongNumberUn (leider van Noord Korea) is hij erg leuk.
  • Second Sight (www.secondsight.nl/fashion/the-color-of-2013-monaco-blue/) is een platform voor research en trendanalyse. Ze versturen ook een wekelijkse trendletter. Allemaal gratis. Ze geven ook een kwartaalmagazine uit, op papier en dat is niet gratis. Voor als je nieuwe dingen eens als één van de eersten wil horen.
  • Slow Management (www.slowmanagement.nl/) is een kwartaalblad over Rijnlands organiseren. Het is glossy uitgevoerd en staat vol met voorbeelden van Rijnlands organiseren. Elk nummer heeft een thema. Soms een beetje zweverig (dat is jammer), maar meestal erg inspirerend. In een uurtje heb je het uit, maar daarna denk je er nog weken over na.
  • Ja Maar (www.ja-maar.nl/) gaat over omdenken, het heeft dan ook nog een zusje op het internet ( http://www.omdenken.nl/). Beide gaan over het vermogen om een probleem te zien als een kans en om op een creatieve manier die kansen te benutten. Er zijn boekjes, kaartspelen (die vallen erg tegen) en het eerste/enige nummer van een tijdschrift. Soms een beetje flauw, maar meestal er inspirerend.
  • Als je ooit nog eens in de gelegenheid komt om naar een presentatie te gaan van Marc Lammers, dan moet je dat zeker doen. Lammers was coach van het Nederlands dameshockeyteam en won daar uiteindelijk Olympisch goud mee. Hij kan daar mooi over vertellen. Dat gaat over samenwerking, over vertrouwen, over flow, over empowerment, en over succes. Een klein voorproefje: http://www.youtube.com/watch?v=_tUaHxNzjxI. Zijn boeken gaan over dezelfde verhalen en zijn ook best leuk, maar ze komen niet in de buurt van zijn presentaties.
  • De blauwe economie is een interessant concept. Goed voor het milieu, maar dan met concurrerende kwaliteit en prijzen. Maar de vraag is wel hoe je dat precies vormgeeft. InOdemagazine.com legt Gunter Pauli het uit, maar niet met hele goede voorbeeldenOp Youtube staat een leuk filmpje, maar weer niet met overtuigende voorbeelden. En toch is het een mooie blikwisseling.

Op internet kun je natuurlijk ook gewoon artikelen lezen. Vaak zijn ze wel kernachtig kort, anders dan papieren artikelen en boeken. Een paar artikelen die echt de moeite waard zijn:

  • The agile manifesto is een manifest is de goede zin van het woord: in één keer goed, nooit meer veranderd, kort, kernachtig, duidelijke opvatting. Het gaat over systeemontwikkeling, maar lees het eens aslof het over samenwerking in een organisatie gaat: Vier principiële keuzes (visie?) en 12 principes (beleid!).
  • The_future_of_you. Jouw carriëre hangt niet meer af van een goede baan of van je weet of kan, maar van je vermogen tot self-branding, entrepreneurship en hyperconnectivity. Harvard Business Review.
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: