Spring naar inhoud

Innovatie is overal

12 augustus 2016

buddy hotelIk was vorige week een paar dagen met vakantie in München. We sliepen in het Buddy Hotel, voor minder dan € 100,- per nacht, midden in het centrum met ook nog een goedkope parkeerplaats. Prima kamer, goede faciliteiten, goedkoper dan Airbnb. Hoe doen ze dat?

Nou om te beginnen: de kamer was maar 4 bij 4 meter groot. Er waren geen kasten. Maar het was wel heel listig ingedeeld. En luxe. Prima en ruim bed, hele goede stortdouche, uitstekende wastafel. Voldoende ruimte voor toiletspullen en zo, iPad op de kamer, goede TV. Voldoende hangers voor je kleren. Ruimte om je koffers op te bergen, onder het bed, met verlichting daar. Nespresso-apparaat op de kamer, met een paar cupjes. Geen ruime kamers, maar wel ruimhartig in de dienstverlening.

IMG_1413De receptie is 24 uur per dag bemand. Er is geen ontbijtzaal, maar er is wel ontbijt. Staat klaar bij de receptie, neem vooral mee wat je mee wil nemen. Als je een klassiek ontbijt wilt, kun je in een zusterhotel om de hoek aanschuiven voor ongeveer € 9,- per persoon. Automaten met snacks en drankjes. Als je niet wilt dat ze je kamer opruimen, zetten ze een tasje met schone handdoeken en zo voor de deur.

We hebben het er prima naar onze zin gehad. Het hotel mikt op jonge (☺) mensen die de hele dag in München zijn en maar weinig op de hotelkamer. Het was helemaal volgeboekt. Een mooi antwoord op Airbnb. En wat is er nou echt anders? Ik denk vooral die 16 vierkante meter. Daar is hun denken begonnen. En vervolgens alles perfect invullen, met oog voor de klant. Niks bijzonders, maar met een bijzonder resultaat.

Vaak begint innoveren met een andere insteek. En dan gewoon verder redeneren. Iedereen kan innoveren! Wat zouden jullie kiezen als een andere insteek?

 

Bart Stofberg

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: