Spring naar inhoud

Yogi Berra

24 september 2015

Yogi BerraWoensdag overleed de Amerikaanse honkballegende Yogi Berra. Negentig jaar oud. Geweldige catcher, fantastische slagman, records die nu nog staan, enorm veel gewonnen en ook nog eens een succesvolle coach. De tekenfilmbeer Yogi Bear is naar hem vernoemd. Maar vooral iemand met tegendraadse meningen. Geen dwarsligger, maar een dwarsdenker. Hij zei dingen als: “Die kroeg, daar gaat niemand meer naar toe, het is er te druk”. Zijn beste citaten zijn goed voor blikwisseling, en dat hebben we allemaal hard nodig op zijn tijd. Hij deed al aan omdenken, toen het woord nog niet bestond. Zijn mooiste citaat heb ik heel erg veel gebruikt:

In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, maar in de praktijk wel.
Yogi Bear

Iedere organisatie heeft zijn eigen Yogi Berra’s nodig. Een beetje om ze te koesteren, maar vooral om voortdurend wakker te worden geschud, om te voorkomen dat wat dan ook vanzelfsprekend wordt. Zonder Yogi Berra’s schort de verandering. Eigenlijk is dat de keus van elke organisatie: Door wie word je liever wakker geschud, door je eigen Yogi Berra’s of door oude of nieuwe concurrenten? Want één ding staat als een paal boven water:

The problem with the future is that it’s not what it used to be.

One Comment
  1. “In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, maar in de praktijk wel. ”
    Dat heb ik ook zó vaak al gebruikt, voor het eerst al járen geleden. Zag het oorspronkelijk in het Engels.
    Ik heb in mijn werk vaak de positie gehad dat mijn afdeling dingen moest uitvoeren die mensen, die verder van de praktijk afstonden, hadden bedacht. En die uitspraak komt dus van deze honkballer! Die is dus ook goed in andere dingen dan sport!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: