Spring naar inhoud

Risky business

9 september 2015

RokjesdagStel: Je rijdt in een auto. Stel: Je ziet een mooie vrouw. Stel: Daar ben je gevoelig voor. Als je dat aan mij vertelt, zal ik vragen hoe ze er uit zag. Als je het aan iemand van Security vertelt, dan zal hij je vertellen dat dat heel gevaarlijk is en dat je dat risico niet moet lopen. Hij zal al snel met regels komen, om te voorkomen dat je naar mooie vrouwen kijkt. Als je het aan iemand van risk management vertelt, zal ze vragen of het erg druk was op de weg en of het gevaarlijk was om daar zo afgeleid te zijn. Misschien zal ze je helpen na te denken wanneer je beter niet naar mooie vrouwen kan kijken. Dat is het verschil tussen security en risk management: Security wil je verbieden om risico’s te lopen, risk management helpt je te bepalen welke risico’s je wilt nemen en welke niet. Security verbiedt je om te leven, risk management laat je leven.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: