Spring naar inhoud

Als ik burgemeester was…

6 oktober 2014

IBIS hotelAls ik ooit nog een keer burgemeester word van Amsterdam, dan voer ik in ieder geval ook de regel in dat we ieder jaar het allerlelijkste gebouw van Amsterdam slopen. Denk bijvoorbeeld aan het IBIS-hotel naast het Centraal Station. Ik zou er enorme energie van krijgen als we zoiets zouden doen. Niet alleen steeds weer nieuwe mooie (en lelijke😒) dingen maken, maar ook de ergste constructies verwijderen, nee, vernietigen. Stel je de discussies voor in de stad, over de terechtheid van de vorige keuze en de kandidaten voor de volgende keuze…

Met IT zouden we iets vergelijkbaars moeten doen. Eén keer in de zoveel tijd de allerlelijkste constructie rücksichtlos verwijderen. Met een beroep op schoonheid. Dat is weer eens wat anders dan al die rationele rationalisaties. Met een top 5 van de ergste constructies, openbaar natuurlijk. Met heerlijke, felle discussies over die top 5 en over potentiële nieuwe toppers. Schoonheid en emotie voeden de discussie en gevoel voor schoonheid en emoties vormen de medewerkers van IT. Je kan zulke discussies niet voeren zonder passie. En als die passie toch is opgewekt, kan hij mooi bijdragen aan vernieuwing. De organisatie zou er wel bij varen.

Bart Stofberg

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: